Fabrikanten

Introducties

Swinkels Family Brewers lanceert alcoholarm speciaalbier

LIESHOUT – Swinkels Family Brewers introduceert deze week de Cornet Alcohol-free, een speciaalbier van blonde Cornet Oaked, met een zeer laag alcoholpercentage van 0,3 procent.

Juan Kort |

Brouwerij De Hoorn, één van de Belgische brouwerijen van de fabrikant, produceert het bier. Uit het blonde Cornet Oaked, wordt alcohol onttrokken. Daarna wordt het nogmaals geoaked, waardoor deze alcoholarme variant past bij de Cornet range. Volgens Stijn Bundervoet, meesterbrouwer bij De Hoorn, is er bewust voor gekozen om het alcoholpercentage niet tot 0,0 procent te reduceren: “Omdat we op deze manier het bierkarakter maximaal kunnen behouden.”

Cornet Spirit
De brouwerij vangt de gedestilleerde alcohol van 35 procent af die vrijkomt tijdens het de-alcoholiseren, om nogmaals te oaken met eikenhouten snippers. Het resultaat daarvan is het eveneens nieuwe Cornet Spirit: “De sterkste Cornet die je ooit zal proeven. De houtsnippers zorgen voor een overweldigende, maar toch zachte smaak en een evidente link naar Cornet”, aldus Bundervoet.

Beschikbaarheid
Cornet Alcohol-free is vanaf medio juni te verkrijgen in Nederlandse supermarkten. Voor de horeca is het bier vanaf eind juni beschikbaar op fles en op vat. Cornet Spirit komt zowel in horeca als in slijterijen ter beschikking.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

blockimage-bimage-4082.png