Tasjes Award voor Aldi | Levensmiddelenkrant

Formule bande plastic tas uit

Tasjes Award voor Aldi

CULEMBORG - Aldi Nederland heeft op het hoofdkantoor in Culemborg de jaarlijkse Tasjes Award ontvangen voor het uitbannen van de plastic draagtas in de supermarkt. Met de prijs bedankt de Plastic Soup Foundation de supermarktketen en vooral haar klanten.

In augustus 2017 kondigde Aldi Nederland aan te gaan stoppen met de verkoop van single-use plastic tassen in de supermarkt. Deze uitfasering vond dit jaar plaats. Bij de formule zijn nu alleen herbruikbare tassen te koop. Inmiddels heeft Aldi al 200.000 kilo aan plastic bespaard. Aldi bedacht een oplossing voor de laatste zes miljoen plastic draagtassen. Deze werden aan de kassa in prijs verhoogd van 10 naar 25 cent.

Lespakket
Met de extra opbrengst financierde Aldi Nederland het eerste Plastic Soup Lespakket ter wereld, dat is bedacht en ontwikkeld door de Plastic Soup Foundation. In de winkels zijn klanten geïnformeerd over het doel van de prijsverhoging. In augustus 2018 werd het lespakket gelanceerd voor het basisonderwijs van groep 4 tot en met 8. Na enkele maanden hebben inmiddels 1.500 basisscholen het pakket besteld. Daarmee krijgen nu al bijna 200.000 kinderen in Nederland les over de gevolgen van plasticvervuiling. Doel van Aldi en de Plastic Soup Foundation is om binnen twee jaar de helft van alle basisscholen te bereiken.