Terughalen vlees Van Hattem terecht | Levensmiddelenkrant

Terughalen vlees Van Hattem terecht

DEN HAAG – De terugroepactie van vlees van het bedrijf Van Hattem is terecht. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) maandag beslist in een door de vleesverwerker aangespannen procedure.

De staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma gelaste Van Hattem Vlees op 6 februari om alle partijen vlees die zij vanaf 1 januari 2012 tot en met 23 januari 2014 verwerkte uit de handel te halen. Volgens Dijksma kon Van Hattem Vlees de herkomst van het vlees onvoldoende duidelijk maken. Bovendien bleek het bedrijf niet over een sluitende tracering van al het verwerkte vlees – waaronder dat van tientallen paarden en pony’s - te beschikken. Volgens de administratie van het bedrijf is er meer vlees uitgegaan dan er is binnengekomen.

Dwang
Van Hattem Vlees trachtte via het CBb de gedwongen recall op te schorten. De voorzieningenrechter wijst dit verzoek af. Volgens het oordeel had Dijksma genoeg redenen de bestuursdwang op te leggen. Het is een zeer ingrijpende, maar in de gegeven situatie geen disproportionele maatregel, aldus de uitspraak.

Bron: Levensmiddelenkrant