Too Good To Go in actie tegen voedselverspilling

AMSTERDAM - Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, wil voor elke 100ste geredde maaltijd een boom planten. Dit plan lanceren zij tijdens de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling die plaats vindt tussen 30 mei en 5 juni. Hiermee wil de sociale onderneming de CO2-uitstoot verder neutraliseren en de positieve impact op het milieu vergroten.

Too Good to Go identificeert voedselverspilling als de derde grootste vervuiler ter wereld en wil het bewustzijn hierover vergroten. Voedselverspilling wordt vaak benaderd vanuit een economisch perspectief. Het heeft impact op de portemonnee. Maar er is volgens Too Good to Go veel minder bewustzijn over het feit dat voedselverspilling en klimaatverandering hand in hand gaan. Als voedselverspilling een land was, zou het na China en Amerika de grootste uitstoter van CO2 zijn, aldus de oprichters van de app.

Impact
Oogsten, verwerken, transporteren en distribueren van voedsel draagt bij aan een grote ecologische impact. Een geredde maaltijd van Too Good To Go voorkomt naar eigen zeggen gemiddeld 2,5 kilo CO2-uitstoot. Dagelijks brengt Too Good To Go de impact van voedselverspilling onder de aandacht bij haar community van gebruikers en deelnemende ondernemers.

Bron: Levensmiddelenkrant