Upfield bouwt Food Science Centre

WAGENINGEN – Na de aankondiging in juni dit jaar is in Wageningen de bouw begonnen van het ultramoderne onderzoekscentrum Upfield Food Science Centre. Het project gaat ongeveer een jaar duren en moet bijdragen aan het doel van het bedrijf: pionier zijn in plantaardige voeding en duurzame verpakkingen.

“Het Upfield Food Science Center wordt een inspirerend centrum waar onze getalenteerde onderzoekers, wetenschappers en chef-koks kunnen doorgaan met het creëren van baanbrekende plantaardige voedingsmiddelen die mensen willen eten”, aldus John Verbrakel, hoofd research en development bij Upfield, die tevens de eerste paal de grond insloeg. Hij deed dit samen met Harry Dijkstra, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen. Burgemeester van Wageningen Geert van Rumund en Rens Buchwaldt, bestuurslid van Wageningen University & Research, waren vanwege COVID-19 virtueel aanwezig.

Het gebouw is ontworpen met een focus op duurzaam energieverbruik, efficiënt watergebruik en beperking van afvalgebruik en uitstoot. De investering in het nieuwe onderzoekscentrum betekent een verdere versteviging van de verbinding met Nederland. “Vandaag tonen we onze toewijding aan de toekomst van plantaardige voeding en innovatieve verpakkingen”, zo stelt David Haines, ceo van de Upfield Group. “In het Upfield Food Science Center zal baanbrekend voedingsonderzoek worden gedaan. Samen met hen willen we de grenzen van natuurlijke, plantaardige voeding verleggen.”

Bron: Levensmiddelenkrant