Voedselverkiezingsdebat 2021 online te volgen

DEN HAAG - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO Nederland) hebben het Voedselverkiezingsdebat 2021 aangekondigd.

Tijdens het debat, dat vier jaar geleden ook werd georganiseerd, gaan huidige en toekomstige Tweede Kamerleden in gesprek over het Nederlandse voedselsysteem. Hoe kijken zij naar de uitdagingen van de toekomst voor deze sector en wat kunnen we doen om duurzamer en gezonder te eten? Hoe zit het met de (internationale) concurrentiepositie en de werkgelegenheid? Het debat is georganiseerd om deze vraagstukken bespreekbaar te maken.

Eline Vedder (CDA), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Futselaar (SP) en Roelof Bisschop (SGP) hebben hun deelname aan het debat bevestigd. In de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen zijn talrijke voorstellen opgenomen om het huidige systeem van voedselproductie en -consumptie bij te sturen. Het debat is online te volgen op aanmelding.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops