Voorwaardelijke boete voor discriminatie AH to go | Levensmiddelenkrant

Voorwaardelijke boete voor discriminatie AH to go

DEN HAAG - Vier medewerkers van AH to go-winkels in Amsterdam en Den Haag zijn maandag veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 1250 euro. Ze maakten zich schuldig aan discriminatie door aan te geven geen Marokkaanse medewerkers te willen.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag had een boete van 1250 euro, waarvan vijfhonderd euro voorwaardelijk, geëist. De rechter heeft besloten tot een geheel voorwaardelijke boete, omdat AH to Go de verdachten niet voldoende had geïnstrueerd over het personeelsbeleid.

Het gaat om drie managers van filialen van de Albert Heijn-winkels op NS-stations en een medewerker personeelszaken van Servex, een dochteronderneming van de NS die verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid. In een interne mail over de noodzaak van nieuwe medewerkers stond vorig jaar 'Dringend! Geen Marokkanen'.

Eerder boog de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) zich over de zaak. Die stelde vast dat er inderdaad werd gediscrimineerd op ras, maar ook op leeftijd. Er werden namelijk ook medewerkers boven een bepaalde leeftijd geweigerd. De leeftijdsdiscriminatie speelt geen rol in de rechtszaak.

Bron: Novum