Wereldrecordpoging chocoladekunstwerk Callebaut

ZUNDERT - Chocolatier Frits van Noppen heeft met chocolade van Callebaut een kunstwerk gemaakt van 15 meter hoog en 27 meter breed. Met deze creatie wordt een officiële recordpoging gedaan naar het grootste chocoladekunstwerk. 

Het kunstwerk is gemaakt van traceerbare en 100 procent duurzame chocolade van Callebaut. Het kunstwerk bestaat uit meer dan 1.600 elementen die elk een puzzelstuk vormen van het grootste kunstwerk ooit gemaakt in chocolade. Het kunstwerk heeft een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters.

Mercy Ships
Door de grote afmetingen werd donderdagavond 6 februari op de locatie van de Onderzeebootloods in Rotterdam, het meesterwerk onthuld. Van Noppen en Callebaut willen met dit chocolade initiatief bekendheid geven aan Mercy Ships’ missie om kansarme bevolkingsgroepen in de armste ontwikkelingslanden toegang te bieden tot gratis medische en chirurgische zorg. Dit doen zij met het grootste ziekhuisschip ter wereld, bemand met meer dan vierhonderd vrijwilliger-professionals. De 1.600 chocolade elementen worden elk afzonderlijk verkocht voor 1.000 euro. De opbrengst gaat volledig naar de Mercy Ships organisatie. 

Bron: Levensmiddelenkrant