Nieuwe directeur Detailhandel Nederland

DEN HAAG- Hester Duursema is benoemd tot de nieuwe directeur van Detailhandel Nederland. Ze start 11 februari met haar werkzaamheden.

De 36-jarige Duursema was eerder werkzaam als algemeen directeur van de Koninklijke BLN-Schuttevaer en als secretaris-generaal van de Europese Schippersorganisatie, de Nederlandse en Europese brancheorganisatie voor binnenvaartondernemers. “De Nederlandse detailhandel zorgt voor maar liefst 9 procent van de banen in Nederland, genereert 8 procent van de omzet en draagt 3,4 procent bij aan het bruto binnenlands product. Dat belang en de toegevoegde waarde moet goed tussen de oren zitten bij de politiek, de maatschappij, maar ook bij de ondernemers zelf. Dat onderstreept namelijk de collectieve kracht van deze sector. Die kracht verder versterken en inzetten zie ik als mijn opdracht namens Detailhandel Nederland”, vertelt Duursema.

Naast de benoeming van Duursema is Harry Bruijniks benoemd tot voorzitter van Detailhandel Nederland. Hij volgt hiermee Guido van Woerkom op. Bruijniks was al lid van het bestuur. Daarnaast is hij commissaris van Jumbo, Euretco en NDS en VBO Makelaar.

Bron: Levensmiddelenkrant