Picnic zet vaart achter nieuw distributiecentrum

AMSTERDAM – Onlinesupermarkt Picnic gaat versneld de capaciteit vergroten en eerder dan gepland een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn in gebruik nemen. Dat is volgens het bedrijf noodzakelijk omdat door de coronacrisis de vraag naar aan huis bezorgde boodschappen de afgelopen weken explodeerde.

Picnic neemt nog meer maatregelen om de drukte het hoofd te kunnen bieden. Zo zijn afgelopen week honderden mensen in dienst genomen om in de vijf distributiecentra meer orders te kunnen verwerken. Ook breidt het bedrijf de ochtendleveringen uit, waardoor per dag meer boodschappen bezorgd kunnen worden en wordt daarnaast de vulgraad van de kratjes verbeterd.

Het nieuwe centrum komt op bedrijvenpark Ecofactorij en is met 20.000 vierkante meter de grootste van de zes distributiecentra van Picnic. De locatie zou aanvankelijk pas eind dit jaar opengaan, maar wordt dus ruim een half jaar naar voren geschoven. Volgens het bedrijf biedt het werk aan ongeveer 450 mensen.

De andere distributiepunten staan in Diemen, Eindhoven, Utrecht, Nijkerk en Rotterdam. Inmiddels bezorgt de boodschappendienst in meer dan honderd plaatsen in Nederland.

Bron: Levensmiddelenkrant