Plus Udenhout neemt afscheid van familie Venmans

UDENHOUT – Annie en Johan Venmans stoppen met hun Pluswinkel in Udenhout. Het stel draagt de supermarkt na 14 jaar over aan ondernemer Stefan Ammerlaan, schrijft Brabants Dagblad. Hun pensioen luidt het einde in van 72 jaar ondernemerschap van de familie Venmans.

Het ondernemerschap begon bij Johans moeder Nellie, die in 1947 startte met een winkeltje in levensmiddelen op het Pater van de Elsenplein in Tilburg. Het duurde niet lang of broer Ad en zus Marianne opende ook een winkel in Tilburg, aan de Besterdring. Later volgden winkels in Haaren, Berkel-Enschot en Udenhout. Broer Ad was ook verantwoordelijk voor de oprichting van groothandel Lekker Brabant.

Acties
Annie en Johan Venmans zouden graag geziene uitbaters zijn bij klanten. Ze maakten zichzelf onder andere populair door acties die zij ondersteunden, zoals de voetbalplaatjesactie met voetbalclubs SvSSS en VCB, de actie voor boodschappenpakketten met de Vincentiusvereniging en de kokeractie waarbij de klanten hun eigen vertrouwde vereniging steunen door een muntje in een koker te doen. Nieuwe ondernemer bij ondernemerscoöperatie Plus Stefan Ammerlaan gaat op deze manier verder.

Zaterdag 13 juli is het de laatste dag voor de twee ondernemers in hun supermarkt aan het Tongerloplein. Zondag 14 juli is de Plus dicht, en maandag begint Ammerlaan aan zijn nieuwe uitdaging.

Bron: Brabants Dagblad