Jumbo-ondernemer Froukje Sloot winnaar provincie Groningen

ZO2Z Award: ‘Het is een ondernemersprijs, maar we doen dit met z’n allen’

STADSKANAAL - Jumbo-ondernemer Froukje Sloot uit het Groningse Stadskanaal is voor de tweede keer op rij beste supermarktondernemer van de provincie Groningen geworden. Daar is ze erg trots op. Niet alleen op zichzelf, maar op haar hele team. “Het is een ondernemersprijs, maar we doen dit met z’n allen. De betrokkenheid onderling is groot en dat stralen we uit op de winkelvloer. Daar worden we nu opnieuw voor beloond.”

Sloot is begaan met haar personeel en denkt tegelijkertijd ook erg mee met haar klanten. “We proberen de klant tegemoet te komen door ons assortiment af te stemmen op zijn of haar wensen. Zo hebben we contacten met externe leveranciers van lokale producten. Hier zijn rollades met kruidnagel populair, dus dan zorg ik dat die in de schappen liggen.”

Verse maaltijden
Om de klant nog meer van dienst te kunnen zijn, breidt ze haar service verder uit door op korte termijn onder andere verse maaltijden te gaan aanbieden. “Deze maaltijden worden zowel in de winkel bereid als op een andere locatie, en vers binnengebracht.” Om dit mogelijk te maken, moet de ondernemer wel wat aanpassingen aan de winkel doen. “Ik wil een ruimte creëren waar de verse maaltijden kunnen worden gemaakt. Er moet dus worden verbouwd, maar dat kan ik combineren met het remodeleren van de winkel. Inmiddels zit ik hier vijf jaar en is dit het moment om eens goed te kijken waar we nog meer verbeteringen kunnen doorvoeren. Een van de ideeën is het maken van een inzamelplaats voor blikjes, flesjes en karton.”

Winkelstraat
Sloot zet zich als ondernemer ook in voor de omgeving. “Ik ben erg betrokken bij het dorp. Zo ben ik verbonden aan Verrassend Stadskanaal, een tweejaarlijks zomerevenement met activiteiten op het gebied van sport, beweging en gezondheid en cultuur, en doe ik veel aan sponsoring. Ook heb ik mijn bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de nieuwe winkelstraat hier in het dorp.”

Bron: Levensmiddelenkrant