Jumbo-ondernemer Kromkamp investeert veel in medewerkers

ZO2Z Award: ‘Met mensen bezig zijn vind ik het leukst aan ondernemerschap’

COEVORDEN - René Kromkamp is de trotse Jumbo-ondernemer die zich provinciewinnaar van Drenthe mag noemen. De waardering van zijn klanten en medewerkers heeft hem deze onderscheiding opgeleverd en daar is Kromkamp erg content mee. “We zijn enorm bezig met onze medewerkers en willen dat zij met plezier naar hun werk gaan. Hun enthousiasme en inzet zijn heel prettig voor de klanten. Ik ben ontzettend blij dat de medewerkers ons zo waarderen.”

Dat Kromkamp investeert in de medewerkers blijkt vooral uit het luisterend oor dat hij hen biedt. “We hebben werknemers in alle leeftijdscategorieën en willen dat iedereen, jong en oud, zich gehoord voelt. Daarom hebben we de jongere medewerkers die bij ons een bijbaan vervullen, bij elkaar geroepen en met z’n allen ideeën uitgewisseld over communicatie. Hoe zorgen we dat iedereen zijn zegje kan doen en weet dat zijn of haar mening wordt gewaardeerd? Daar zijn verschillende oplossingen uitgerold waar deze groep heel tevreden mee is.”

Zelfstandigheid
Kromkamp merkt dat oudere werknemers meer behoefte hebben aan gesprekken met de bedrijfsleider. “Vaste medewerkers praten liever een-op-een met een leidinggevende. Dus ook daar hebben wij tijd voor ingeruimd.” Kromkamp vindt dat medewerkers zelf ondernemer moeten zijn op hun eigen afdeling. “Ze krijgen een zekere mate van zelfstandigheid en vrijheid om zaken te regelen en op te zetten op een manier die zij goed vinden. Uiteraard kijken wij mee, maar eigen initiatief en uitvoering zijn onontbeerlijk.”
Met mensen bezig zijn is volgens Kromkamp het leukste aan het ondernemerschap. “Een praatje maken met je klanten, horen wat zij prettig vinden en wat zij graag in de schappen zien, dat vind ik waardevol.” Kromkamp springt qua assortiment in op wat de klant graag wil. “Wij zetten sinds kort in op regionale producten zoals droge worst. Daarnaast voegen we ook zelfgemaakte producten toe, zoals het gevulde stokbroodje. Deze producten doen het erg goed.”

Bron: Levensmiddelenkrant