65e0a12b62c96.jpg Foto: Lidl

Formules

Lidl doet diesel in de ban

HUIZEN – Al het transport van supermarktketen Lidl gaat vanaf nu fossielvrij. De vrachtwagens die worden gebruikt om de winkels te bevoorraden rijden niet meer op diesel. In plaats daarvan zijn ze elektrisch of rijden op 100% BioLNG of HVO100.

Redactie |

Het fossielvrij beleveren van de 440 winkels in 2024 was een van de doelstellingen van de keten. Dat is nu gerealiseerd. De volgende stap is de volledige elektrificatie van het transport voor 2030. Ruud Metten manager logistieke innovaties Lidl: "De stap die we vandaag zetten past in ons duurzaamheidsbeleid. Het heeft grote invloed op de reductie van onze CO₂-uitstoot in aanloop naar volledig elektrisch transport. Het is voor ons een logische ontwikkeling.”

Lidl gaat de laadpleinen op de eigen distributiecentra uitbreiden om nog voor 2030 alle transport elektrisch te laten uitvoeren. Op het distributiecentrum in Oosterhout opent binnenkort een nieuw snellaadplein. Lidl gebruikt voor het opladen stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen op de eigen dc’s.

Bron: Levensmiddelenkrant