1339-c7959ebf7ede8c994f35544a0732f53e.jpg Emeritus professor Louise Vet (Links) en Esmee van Veen, coördinator duurzaamheid Lidl (rechts), schudden elkaar de hand op het partnerschap

Formules

Lidl sluit zich aan bij Deltaplan Biodiversiteitsherstel

HUIZEN – Supermarktketen Lidl wordt partner in het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Het Deltaplan is een beweging waarin natuurorganisaties, boeren, burgers, kennisinstellingen, overheden en bedrijven intensief samenwerken aan het ombuigen van biodiversiteitsverlies naar herstel, om zo een systeemverandering te realiseren.

Redactie |

“Biodiversiteit is van essentieel belang in de wereldwijde voedselvoorziening. Wij steunen de missie van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel”, zegt Esmée Veen, coördinator duurzaamheid bij de discounter. “Middels ons partnerschap kunnen wij meer kennis opdoen en deze kennis weer delen. Samenwerking met alle partijen binnen de voedselsector is immers noodzakelijk om de uitdaging waar we voor staan op te lossen.” Lidl heeft de internationale doelstelling om uiterlijk in 2025 de hele keten ontbossingsvrij te hebben. Al het groente en fruit in de Nederlandse vestigingen komt al van Nederlandse bodem, is Planet Proof of biologisch gecertificeerd.

Emeritus professor Louise Vet, voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel: “Het is van ongelooflijk belang dat de biodiversiteit in Nederland herstelt en dat partijen daar hun rol in pakken. Dat Lidl zich aan het Deltaplan verbindt, biedt perspectief omdat supermarkten met hun inkoopbeleid en consumentensturing echt kunnen bijdragen aan een biodiverse en daardoor sterke natuur”.

Meer over het Deltaplan Biodiversiteitsherstel vind je op de website van Samen voor Biodiversiteit

Bron: Levensmiddelenkrant