Fabrikanten

Magioni Pizza gaat weer zelfstandig verder

AMSTERDAM – Pizzabodemfabrikant Magioni staat per 1 november weer op eigen benen. Het bedrijf kwam in 2019 onder de vleugels van Dr. Oetker en kon zo werken aan haar internationale groeiambities. Het meederheidsbelang dat Dr. Oetker had in Magioni is overgenomen door Danerolles.

Gerard van Oosbree |

Dr. Oetker gaat zich weer concentreren op vriesverse pizza’s. Beide bedrijven hebben bij een strategische heroriëntatie geconcludeerd dat koelverse pizzabodems niet tot de kernactiviteit van de Duitse pizzafabrikant horen. “Een focus op eigen kernactiviteiten is uiteindelijk voor zowel Dr. Oetker als voor ons een randvoorwaarde voor succesvolle doorgroei”, aldus Lisa Veen, head of Magioni.

Partner
Magioni en danerolles hebben een vergelijkbaar businessmodel en kennis van de koelverse markt en zijn geen concurrenten van elkaar. “Het ondernemende van dit bedrijf, gecombineerd met de kennis en het netwerk in de Europese markt voor verse merkdeegwaren, maakt dat we veel van elkaar kunnen leren. En elkaar op die manier kunnen versterken”, zegt Veen.

Bron: Levensmiddelenkrant

 

magioni_pizzas.jpeg