McCain Lewedorp.jpg De McCain productiefaciliteit in Lewedorp. Foto: McCain

Fabrikanten

McCain investeert in Europese markt

LEWEDORP – McCain, producent van diepvries-aardappelproducten, verstevigt zijn positie in Nederland met een meerjarige investering van 75 miljoen in de fabriek in het Zeeuwse Lewedorp. Met de investering moet de fabriek ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen in het netwerk van McCain Continental Europe.

Redactie |

De investering is zowel symbolisch als strategisch omdat Nederland door de nabijheid van uitstekende aardappeltelers een goede locatie is voor de productie van kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten. De investering maakt het ook mogelijk om de concurrentiepositie en op termijn duurzaamheidsprestaties van de productiefaciliteit te verbeteren.

Nieuwe mogelijkheden
“McCain heeft een lange en vruchtbare geschiedenis van 50 jaar in Nederland. Ik ben daarom verheugd dat we deze geschiedenis voortzetten met een grote moderniseringsoperatie van de productiefaciliteit in Lewedorp. Deze investering zal nieuwe mogelijkheden ontsluiten om onze klanten beter van dienst te zijn met superieure productkwaliteit en tegelijkertijd onze groeistrategie ondersteunen”, aldus Alain Duranleau, regional president van McCain Continental Europe.

De werkzaamheden voor de investeringsoperatie zal voor de zomer van 2024 beginnen en is volgens de planning in 2027 afgerond. Het resulteert in onder andere een nieuwe afvalwaterzuivering, een geavanceerde nieuwe verpakkingslijn, een gemoderniseerd vrieshuis en een geoptimaliseerd logistiek centrum.

Goede buur
Met de investeringen wil McCain de lokale economie boosten als gevolg van de inzet voor de bouwwerkzaamheden en de duurzame relatie met circa 400 Nederlandse McCain-aardappeltelers.

“Sinds McCain in 1973 actief is in Lewedorp hebben we er altijd naar gestreefd een goede buur en een uitstekende lokale werkgever te zijn, zodat de ontwikkeling van McCain als bedrijf ook ten goede komt aan de gemeenschap van Lewedorp. Deze investering bevestigt en benadrukt dat streven”, vertelt Edwin Willemse, plant manager van McCain Lewedorp.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops