Boni voorpui ingang winkel.jpg

Formules

Nettorama en Boni fuseren

OOSTERHOUT/NIJKERK – Supermarktketens Nettorama en Boni gaan fuseren. Vanochtend is het personeel geinformeerd. Boni verdwijnt als merk en de winkels zullen allemaal verder gaan onder Nettorama. Samen hebben de ketens ruim 80 winkels en ongeveer 6.800 medewerkers.

Redactie |

Nettorama-directeur Michel Mattheeuws: “Dit is een natuurlijk moment en een logische combinatie. Nettorama en Boni zijn beide familiebedrijven. Succesvolle A-merkdiscounters, die in iets meer dan 50 jaar zijn uitgegroeid tot stabiele winkelketens met trouwe klanten. We hebben hetzelfde DNA, zijn financieel gezond en vullen elkaar goed aan. Ik zie uit naar de samenwerking met Boni. Klanten kunnen straks in ruim 80 Nettorama winkels terecht voor het beste vers, de laagste prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen.”

Boni-directeur Bouke van der Wal is trots op wat Boni als zelfstandige supermarktformule heeft bereikt en benadrukt het belang van schaalvergroting. “We zijn allebei succesvol in de markt en financieel robuust. Boni staat er uitstekend voor. Lokaal hebben wij met onze formule een hele goede naam opgebouwd. Dit hebben wij mede bereikt door de persoonlijke inzet en betrokkenheid van al onze medewerkers. Zij zijn hierin een hele belangrijke succesfactor. De krachtenbundeling met Nettorama maakt ons allebei sterker. Schaalvergroting is in de huidige marktomstandigheden nodig om klanten tegen de laagste prijzen te blijven bedienen en aantrekkelijk te blijven als werkgever.”

De bedrijven geven aan dat er geen banen verdwijnen, omdat zowel de winkels als de distributiecentra een goede spreiding hebben. Op de hoofdkantoren zijn wel overlappende functies waarvan er op termijn een aantal zullen verdwijnen. Wanneer dit gebeurt, wordt bepaald door het ombouwtempo van de Boni-supermarkten.

De samenvoeging van Nettorama en Boni is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt en advies van de Ondernemingsraad van Boni. De samengevoegde onderneming blijft lid van de inkooporganisatie Superunie.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: