Hessing-Sleutel-GreenportVenlo (1).jpg Frank Hessing (rechts) krijgt de SuperSleutel overhandigd van Frank van de Ven (links), van Bouwbedrijf Van de Ven.

Fabrikanten

Nieuwe productiefabriek Hessing in Venlo opgeleverd

VENLO – Met de symbolische overdracht van de SuperSleutel is de nieuwe versfabriek op Greenport Venlo officieel uit de bouwfase. De komende maanden zal de fabriek klaar worden gemaakt voor de productie. Het gebouw voldoet aan de laatste duurzaamheidsnormen. Zo is er geen gasaansluiting en liggen er 12.000 zonnepanelen op het dak. Energie die uit het koelproces vrijkomt wordt gebruikt voor het verwarmen van de kantoren.

Redactie |

Om productie te kunnen draaien wordt de fabriek ingericht met 100 productielijnen voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groente. De grotendeels geautomatiseerde processen verwerken straks elke dag 320.000 kilo groente tot 850 verschillende producten. “Hiermee kunnen we de continuïteit van onze productie waarborgen. Wij hebben de fabriek zo ontworpen dat wij ook toekomstige productinnovaties kunnen verwerken. Het gaat hier om een echte high-care omgeving waar we alle vormen, kleuren en maten kunnen maken qua maaltijden. Zo kunnen we straks bijvoorbeeld ook rauw vlees verwerken voor stoommaaltijden”, zegt algemeen directeur Frank Hessing.

“Met een missie om ‘mensen meer groenten en fruit te laten eten’, weet je dat je met zo’n fabriek een grote stap zet in het nastreven van die missie. Halverwege 2018 zijn we gestart met de eerste ontwikkeling. We wilden toen onze huidige productielocaties uitbreiden”, gaat Hessing verder. “Het bleek dat onze huidige locaties hier niet geschikt voor waren en daarom hebben we gekozen voor nieuwbouw. In 2019 is de fabriek ontworpen en begin 2020 zijn we gaan kijken naar locaties. Greenport Venlo was uiteindelijk de meest logische keuze, dichtbij de grootste tuinbouwgebieden van Nederland en dichtbij onze klanten. Ik ben trots op alle collega’s en partijen met wie wij dit hebben weten te realiseren.”

Bron: Levensmiddelenkrant