305269041_768173547475076_4421492267897928011_n.jpg

Buitenland

Oddlygood neemt Planti over

HELSINKI – Het Finse Oddlygood neemt het Noorse Planti over. Met de overname wordt Oddlygood de marktleider in Zweden voor plantaardige snacks en in Finland voor plantaardige alternatieven voor kookproducten uit zuivel. Planti wordt overgenomen van de Kavli Group uit Noorwegen.

Redactie |

"Planti is onze eerste overname en de volgende stap op onze groeireis. In de eerste helft van dit jaar hebben we een geweldige impuls gegeven met +40% autonome groei ten opzichte van 2022 en een groei die aanzienlijk sneller was dan de markt. Planti's portfolio is een aanvulling op ons bestaande aanbod en versterkt onze marktpositie, vooral op het gebied van lepeltjes en koken. Dit past precies in onze strategie waarin we, met de steun van onze eigenaars Valio en Mandatum Asset Management, actief zoeken naar mogelijkheden om te groeien door middel van overnames zoals deze," zegt Niko Vuorenmaa, ceo, Oddlygood.

Strategisch
Oddlygood neemt het merk, de producten en het intellectuele eigendomsrecht over. Valio, de meerderheidseigenaar van Oddlygood neemt de productiefaciliteit in het Finse Turku en het personeel over. “De verkoop van Planti is een strategische beslissing die we grondig hebben overwogen om ons te richten op andere categorieën in ons bedrijf. We hebben gewacht op de juiste match en het juiste kopersprofiel die de capaciteit en ambitie hebben om Planti verder te ontwikkelen. We zijn blij dat Oddlygood en Valio aan boord komen en wensen de nieuwe eigenaren veel succes”, zegt Kenneth Hamnes, groep ceo van KavliHolding AS.

Bron: Levensmiddelenkrant.nl