Runner-3.jpg

E-commerce

Picnic haalt oude elektronica op in regio Zwolle

AMSTERDAM – Klanten van online supermarkt Picnic kunnen van 17 april tot en met 7 mei hun afgedankte elektronische apparaten meegeven aan de bezorger. Samen met de Stichting OPEN, bekend van de WeCycle innamepunten in bijvoorbeeld supermarkten, is de tijdelijke inzamelactie Picnic WeCycle opgezet.

Redactie |

Jan Vlak, directeur van Stichting OPEN stelt dat de hoeveelheid e-waste de afgelopen jaren sterk is gegroeid. “Onderzoek toont aan dat ruim acht op de tien Nederlanders bereid is om al hun elektrische afval netjes in te leveren voor recycling, als dit gemakkelijk kan. Met deze actie gaan we kijken of het helpt om inleveren nog makkelijker te maken.” Tijdens de actie in de regio Zwolle hoeven de klanten hun oude elektronica alleen maar in een tasje te stoppen en mee te geven aan de bezorger. Vanuit het hub worden de spullen naar een sorteercentrum gebracht waar wordt gekeken of de apparatuur nog bruikbaar is of gerecycled moet worden.

“Gezinnen hebben steeds meer elektronische apparaten die niet gebruikt worden, bijvoorbeeld omdat ze niet meer werken of omdat kinderen er op uitgekeken zijn”, zegt Picnic-medeoprichter Michiel Muller. “Vaak kan tot tachtig procent van een klein huishoudelijk apparaat gerecycled worden. Aangezien we al aan de deur komen maken we het in de campagneweken extra makkelijk om afgedankte apparaten mee te nemen voor hergebruik. Huishoudens leveren al langer lege Nespresso-capsules en plastic tasjes in bij onze runners. Met deze laagdrempelige actie geven we nu ook elektrische apparaten een tweede leven.”

Bron: Levensmiddelenkrant