E-commerce

Picnic lanceert duurzaam ei

AMSTERDAM - Picnic bezorgt vanaf volgende week eieren uit eigen stal: de Eitjes van Picnic. De eieren hebben drie sterren van het Beter Leven keurmerk en het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk Planet Proof. De bestaande eieren haalt Picnic volgende week uit de digitale schappen.

René de Wit |

Met de assortimentsaanpassing heeft in één keer 85 procent van de eieren bij Picnic drie sterren van het Beter Leven keurmerk. De laatste 15 procent wordt dit jaar uitgefaseerd. De Eitjes van Picnic worden in de aanloop naar Pasen voor het eerst bezorgd en zijn in het begin nog iets kleiner dan normaal, omdat de kippen nog jong zijn. Naarmate de kippen ouder worden groeit het formaat van de eieren.

Scharrelen
Mede-oprichter Michiel Muller geeft aan dat naast duurzaamheid ook dierenwelzijn belangrijk is voor Picnic. “Onze eigen eieren voldoen aan de strengste eisen op beide gebieden en daarmee lopen we voorop.” De eieren worden geleverd door Kipster. Hun kippen leven in een ruime stal met een vrije uitloop naar buiten, waar ze minimaal acht uur per dag rond kunnen scharrelen.

Bron: Levensmiddelenkrant

 

picnic-a900x525.jpg