Formules

Ondernemers

Fabrikanten

Picnic staakt levering diepvriesproducten vanwege hoge gasprijzen

AMSTERDAM – De bezorgauto’s van Picnic zullen per 1 september geen diepvriesproducten meer rond kunnen brengen. Door de hoge gasprijzen in Europa kan de bezorgdienst niet meer aan het benodigde droogijs komen. De productie van droogijs is voor de leverancier niet meer rendabel. Dat zegt oprichter Michiel Muller tegen het AD.nl

Yentl Bocxe Strik  |

Volgens Muller bedraagt de verkoop van diepvriesproducten zo’n 5 procent van de totale bestedingen bij Picnic. Zijn verwachting is dat klanten van Picnic hierdoor niet meteen over zullen stappen naar een concurrent. “Maar het blijft ontzettend vervelend. We zouden de diepvriesproducten graag blijven leveren voor onze klanten. Maar het gebruik van een andere methode heeft een heel andere impact op duurzaamheid en ongetwijfeld ook op de prijs”, zegt hij tegen het AD.

Duurzaam
Picnic streeft naar een hoge mate van duurzaamheid. De vriescompartimenten van Picnic’s elektrische bezorgauto’s worden gekoeld met duurzaam geproduceerd droogijs met een temperatuur van min 80 graden Celsius.
Dat droogijs wordt gemaakt van een restproduct van kunstmest door gasbedrijf Nippon. Maar vanwege de hoge gasprijzen heeft de kunstmestproducent moeten besluiten om de productiecapaciteit in Europa terug te schroeven tot 35 procent. Dit heeft gevolgen voor de productie van droogijs, en uiteindelijk ook voor bedrijven die gebruik maken van het droogijs, zoals Picnic.

Picnic probeert om de diepvriesproducten met alternatieve, duurzame methodes te kunnen leveren, maar dit heeft tot op heden nog niet tot een oplossing geleid.

Bron: AD.nl

picnicwagen.jpg