Formules

Plus aan same day delivery met Plus Express

UTRECHT – Plus begint same day delivery in vier winkels in Waarder, Venray, Maarn en Utrecht. Klanten betalen voor bestelling op dezelfde dag een toeslag van 2,50 euro, wat de servicekosten op 8,50 voor bezorging en 5,00 euro voor afhalen brengt.

Joost Agterhoek |

Plus ziet vooral bij particulieren een toenemende vraag naar snelle levering, zegt Tamara Smith-Zonneveld, online en e-commercemanager bij Plus over de nieuwe service. “Met PLUS Express voegen we een extra service toe aan onze onlinedienstverlening en creëren we voor de ondernemers een mogelijkheid om de verbinding met de lokale markt verdere invulling te geven. Voor klanten is dit ook fijn: doordat hun lokale ondernemer de boodschappen verzorgt, zijn ze voor de consument in bekende en goede handen.”

Orderpicken
Na een bestelling bij Plus Express krijgen medewerkers in de desbetreffende winkel direct een melding van de order die ze vervolgens direct kunnen inpakken en klaarzetten. Het hele Plus-assortiment is via Plus Express verkrijgbaar. De service wordt als eerste aangeboden bij Plus Hogendoorn in Waarder, Plus Judith en Guido van Dijck in Venray, Plus van Schaick in Maarn en Plus Smaragdplein in Utrecht. Later volgt uitrol naar andere supermarkten, aldus de organisatie.

Verlieslatend
Ruim 190 Plus-supermarkten bezorgen boodschappen thuis, in bijna 100 vestigingen kunnen deze afgehaald worden. Plus wil eind 2017 al haar 262 supermarkten aangesloten hebben bij de webwinkel, zei topman Jan Brouwer in een interview met het Financieele Dagblad onlangs. In het gesprek gaf Brouwer ook aan dat Plus in 2017 een centraal distributiepunt voor internetbestellingen in gebruik gaat nemen, waarna klanten kunnen kiezen voor snelle thuisbezorging door de lokale supermarkt of goedkopere bezorging vanuit het distributiepunt via een lokaal afhaalpunt, wat dan wel langer duurt. Plus Express is de uitwerking van deze opzet. Het online omzetaandeel over 2015 bedroeg 2 procent met 160 online Plus-supers, aldus de ceo, die aangaf dat online nog een ‘verlieslatende activiteit’ was.

Bron: Levensmiddelenkrant

lvt_hires_pop_1-a900x525.jpg