Poiesz doneert € 45.28743 aan Stichting Leeregeld.jpg Jeanette van Nieuwkerk (Stichting Leergeld) en Jan Hoitema (Poiesz)

Formules

Poiesz doneert bedrag aan Stichting Leergeld

SNEEK – Supermarktketen Poiesz heeft meer dan 45.000 euro gedoneerd aan Stichting Leergeld. De stichting helpt kinderen uit gezinnen die in armoede leven. Kinderen uit deze gezinnen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor andere kinderen normaal zijn, zoals zwemles en sporten.

Redactie |

Tijdens de actieperiode waren er wekelijks speciale donatieaanbiedingen in de winkels te koop. Voor elk aanbiedingsproduct dat werd verkocht doneerde Poiesz in samenwerking met de leveranciers 10 cent aan de stichting. Klanten konden in deze periode ook hun statiegeld doneren. In totaal haalde de supermarkt zo € 45.287,43 op. “Het is schrijnend om te zien dat het aantal kinderen dat dagelijks de gevolgen merkt van armoede toeneemt. Door deze donatie hopen we hen te kunnen helpen”, zegt Poiesz marketing manager Jan Hoitema.

Jeanette van Nieuwkerk, voorzitter van Stichting Leergeld Groningen e.o.: “In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Deze donatie is dan ook erg welkom! Het geld gaan we onder meer inzetten voor zwemlessen, schoolspullen en contributies van sportclubs.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: