vrumona pand.jpg

Royal Unibrew neemt Vrumona over

BUNNIK – Vrumona is definitief overgenomen door Royal Unibrow. Door de overstap wordt de frisdrankproducent onderdeel van een internationaal multi-drankenbedrijf dat onder meer in de Scandinavische regio, de Baltische landen, Italië, Frankrijk en Canada opereert. Met deze wissel wil Vrumona een betere groei kunnen realiseren.

Redactie |

Lars Jensen, ceo van Royal Unibrew, zegt: “Ik ben blij de toegewijde en getalenteerde mensen van Vrumona te mogen verwelkomen in de Royal Unibrew-familie. We staan te popelen om deel uit te maken van deze sterke organisatie en aan de slag te gaan met het spannende traject om het bedrijf te positioneren als een multi-drankenplatform in Centraal-Europa.” Vrumona wil het personeel behouden en verder ontwikkelen en investeren in zowel de fabriek als in duurzaamheid.

Wissel
Ilco Kwast is de nieuwe general manager. Hij neemt het stokje over van Evelien Sanders-de Boer die 10 jaar bij Heineken heeft gewerkt, waarvan vier jaar als general manager bij Vrumona. Kwast was ook al 14 jaar werkzaam bij Heineken. Daarna werkte hij tussen 2015 en 2018 voor Royal Unibrew als marketing director in Denemarken. Tot eind september werkt hij bij Cargill als sales leader Food & Beverages Europe. “Ik zie enorme potentie in Vrumona als onderdeel van Royal Unibrew. Vrumona is een grote speler in de markt met bekende lokale en internationale merken, met een sterke positie in zowel retail als out-of-home. Vrumona loopt daarbij al jaren voorop in het creëren van gezondere en functionele dranken. Met deze stap wordt ook de langdurige relatie met PepsiCo verder verstevigd. Ik kijk er naar uit om samen met de klanten, partners, stakeholders en natuurlijk alle collega's bij Vrumona vorm te geven aan dit nieuwe hoofdstuk”, aldus Kwast.

Bron: Out.of.Home Shops / Levensmiddelenkrant