asda gevel.jpg De screenings zijn een gevolg van de samenwerking tussen Asda en InHealth.

Formules

Screening op diabetes bij Asda

LEEDS – Asda gaat als eerste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk diabetische oogscreenings aanbieden in de winkels. De screenings zijn een gevolg van de samenwerking tussen de supermarktketen en leverancier van diagnostische en gezondheidszorgoplossingen InHealth.

Yentl Bocxe Strik |

De ‘screening booth’ van InHealth is beschikbaar in 16 Asda-winkels en is geopend van maandag tot en met vrijdag, en enkele vestigingen bieden ook op zaterdag clinics aan. Omdat mensen met diabetes een verhoogd risico hebben op verlies van gezichtsvermogen, worden in de booth digitale foto’s gemaakt van de achterkant van de ogen, die vervolgens worden beoordeeld op gezichtsbedreigende aandoeningen. Doordat InHealth nauw samenwerkt met lokale ziekenhuizen en de National Health Service (NHS), het openbare gezondheidszorgstelsel van Engeland, kunnen patiënten die verder ziekenhuisonderzoek en/of behandelingen nodig hebben, rekenen op een effectief verwijzingsproces.

Zicht
“We zijn verheugd om samen te werken met Asda-winkels om een grotere toegankelijkheid voor patiënten te bieden, waardoor de bezoekersaantallen toenemen en het zicht van patiënten wordt beschermd”, aldus Phil Kirby, algemeen directeur van InHealth.
Asda ambieert de oogscreenings de komende maanden in 14 andere winkels beschikbaar te stellen.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: