wildwestland-staphorster-kaas-1024x683.jpg

Fabrikanten

Staphorster Fromance nieuw plantaardig kaasalternatief

HUIZEN – Plantaardig kaasmerk WildWestLand brengt samen met zuivelcoöperatie Rouveen Kaasspecialiteiten een nieuwe plantaardige kaas op de markt. Onder de naam Staphorster Fromance ligt het kaasalternatief vanaf deze week in de schappen bij Albert Heijn.

Redactie |

Fromance is gemaakt van lupine, een peulvrucht die goed groeit op de Nederlandse bodem. Het gebruik van lupine als basis voor een plantaardige kaas is een ontdekking van Rouveen. Samen met Wildwestland, de plantaardige kaastak van Westland Kaas en Those Vegan Cowboys, werd het recept geperfectioneerd. De plantaardige Goudse kaas wordt geproduceerd in de kaasfabriek van Rouveen in Staphorst. De lupine komt binnenkort van de akkers van zes Staphorster melkveehouders.

Verbouwen
Arnold Bouwman, één van de zes melkveehouders: “Wij zagen lupineteelt wel zitten. Als melkveehouders vinden we bodemvruchtbaarheid belangrijk en deze lupineteelt past daar heel goed bij. Daarnaast is het een aanvullend, duurzaam verdienmodel voor ons melkveebedrijf.” Geerke Sleurink, adviseur veehouderijzaken bij Rouveen Kaasspecialiteiten: “Het vastleggen van stikstof en koolstof in de bodem wordt in de toekomst steeds belangrijker. Lupine is een van de gewassen die hier bij uitstek geschikt voor zijn. Vervolgens hebben we een product ontwikkeld met lupine als grondstof en dat resulteert in deze unieke Staphorster Fromance. De eerste zes melkveehouders die ik vroeg of ze lupine zouden willen telen, zeiden zonder blikken of blozen ja.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: