Ondernemers

E-commerce

Supermarkt-cao ook voor onlinesupermarkten

UTRECHT – Afgelopen dinsdag verklaarde het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid de cao voor het Levensmiddelenbedrijf algemeen verbindend. Volgens vakbond FNV betekent dat veel voor het personeel van online supermarkten als Picnic, maar ook voor flitsbezorgers als Gorillas en Flink.

Gerard van Oosbree |

Werknemers bij deze bedrijven doen volgens de vakbond hetzelfde werk als personeel bij de traditionele supermarkten. Met het algemeen verbindend verklaren van de cao hebben werknemers van online supermarkten en bezorgdiensten nu ook recht op hetzelfde loon en toeslagen.

Concurrentie
Volgens FNV-vicevoorzitter Zakaria Boufangacha is dit het instrument om concurrentie op arbeidsvoorwaarden te voorkomen. “Pogingen van online supermarkten om de supermarkt-cao niet te hoeven toepassen om zo nog goedkoper uit te zijn, zijn daarmee eindelijk van de baan. Het algemeen verbindend verklaren van deze cao is een duidelijk signaal richting bedrijven én vakbonden die er alles aan doen om de geldende cao te ondermijnen. Wij gaan natuurlijk scherp in de gaten houden of de online supermarkten de cao ook werkelijk gaan toepassen”, aldus de vicevoorzitter.

Bron: Levensmiddelenkrant

picnic-dc.png