Fibre-basedalternative-barrier-visual.png

Fabrikanten

Tetra Pak brengt eerste drankenkarton met papieren barrièrelaag op de markt

AMSTERDAM – Verpakkingsfabrikant Tetra Pak heeft in samenwerking met Lactogal een drankenkarton op de markt gebracht dat een barrièrelaag heeft op basis van papiervezels. Volgens het bedrijf is dit uniek voor aseptische verpakkingen.

Redactie |

De verpakking hoeft niet gekoeld te worden bij het distribueren. Door de papieren barrière bestaat het voor 90% uit hernieuwbare grondstoffen, wat de co2 voetafdruk verminderd met 33%. De nieuwe verpakking werd voor het eerst getest in 2022. Het bedrijf verwacht in 2025 een keerpunt voor de grootschalige, industriële productie van aseptische verpakkingen.

Chakib Kara, managing director van Tetra Pak France & Benelux: “Deze ontwikkeling speelt een belangrijke rol in onze ambitie om bij het ontwerpproces van onze drankenkartons nog beter rekening te houden met het recycleproces. In samenwerking met Lactogal demonstreren we dat drankenkartons passen binnen een circulaire economie door hun recyclebaarheid verder te verbeteren, zonder concessies te doen op het gebied van voedselveiligheid, voedingswaarde en smaak. Deze innovatie en de eerste successen sinds de lancering bevestigen dat onze toewijding aan onderzoek & ontwikkeling daadwerkelijk resulteert in het realiseren van onze duurzame ambities. Deze ambities verwerkelijken we daarnaast met onze partners, klanten en alle schakels binnen de voedingsketen, waar we erg trots op zijn. De volgende stap is om deze oplossing beschikbaar te maken voor onze klanten in de Benelux en Frankrijk, waarvoor de gesprekken al enige tijd lopen.”

Bron: Levensmiddelenkrant