f42cf7c3-0376-49ee-84d6-c0dfb0f4f214-scaled.jpg Foto: Intermarché

Buitenland

Unilever daagt Franse supermarkt Intermarché voor de rechter

BONDOUFLE - Unilever is boos op de Franse supermarktketen Intermarché. In de supermarkten van de keten hingen posters bij diverse Unilever-producten met teksten als ‘ik hield van Knorr’ en ‘vroeger betekende Magnum groot’. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor krimpflatie bij producten waarvan de inhoud is verkleind.

Redactie |

In eerste instantie stuurde Unilever gerechtscommissarissen naar diverse winkels om te eisen dat de posters met ‘denigrerende mededelingen’ werden verwijderd. De levensmiddelenproducent gaat nu ook een stap verder en heeft de stap naar de rechter gemaakt in een kort geding. “We hebben een verrassende dagvaarding ontvangen van Unilever”, meldde de supermarktketen aan nieuwswebsite 20minutes en bevestigde zo het bericht op de Franse website Línformé, die het als eerste naar buiten bracht.

Volgens Intermarché is het tijdstip van deze dagvaarding bewust gekozen door Unilever. De zittingsdatum valt gelijk met de laatste dag van de commerciële onderhandelingen tussen beide partijen. Tijdens de onderhandelingen wordt er gesproken over verkoopvoorwaarden als aankoopprijs, schapruimte en nog veel meer.

“We hekelen de praktijk van krimpflatie nu al enkele weken, ruim voor het begin van de huidige onderhandelingen”, aldus Intermarché tegen 20minutes, die zei te hopen “dat dit soort campagnes de betrokken fabrikanten in staat zal stellen een grotere transparantie en gematigdheid te tonen.” Eerder voerde de supermarkt al strijd op deze manier tegen andere fabrikanten die werden beticht van forse prijsverhogingen of krimpflatie.

Bron: Out.of.Home Shops / 20minutes