Jan Derck van Karnebeek FrieslandCampina.jpg

Fabrikanten

Van Karnebeek nieuwe ceo FrieslandCampina

AMERSFOORT – Jan Derck van Karnebeek wordt per 1 juni benoemd tot ceo van FrieslandCampina. Hij volgt op die datum Hein Schumacher op die vertrekt naar Unilever. Van Karnebeek is nu ceo van GreenV, een internationale bedrijvengroep die actief is in de tuinbouwsector.

Redactie |

Van Karnebeek begon zijn loopbaan in 1991 bij Heineken waarbij hij de eerste 10 jaar in een aantal landen commerciële rollen vervulde. Door de jaren heen bekleedde hij diverse managementfuncties bij de bierbrouwer. Van 2015 tot 2021 was hij Chief Commercial Officer van het bedrijf en lid van het Executive Team op het internationale hoofdkantoor in Amsterdam.

Jan Derck van Karnebeek: “Ik ben vereerd om de nieuwe CEO van FrieslandCampina te worden. Wat me enorm aantrekt in FrieslandCampina is dat het een modern consumentenproductenbedrijf is – met gedreven medewerkers, voedzame producten en ingrediënten en sterke consumenten- en B2B-merken die in meer dan 100 landen op de markt zijn – en dat combineert met de rijke geschiedenis en de no-nonsense, handen uit de mouwen-mentaliteit van de coöperatie. De leden-melkveehouders van FrieslandCampina waren al ‘purpose-gedreven’ voordat dit woord überhaupt bestond en hebben altijd laten zien dat ze de veranderende behoeften en verwachtingen van de consument en maatschappij ter harte nemen terwijl ze tegelijkertijd als goede beheerders zorgvuldig voor hun dieren, land en boerderij zorgen voor de volgende generatie. Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers en leden-melkveehouders van FrieslandCampina verder te werken aan de groei en toekomstbestendigheid van deze mooie onderneming en coöperatie.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops