Tomassen.jpg

Fabrikanten

Van Rooi Group neemt slachthuis Tomassen over

SOMEREN - Van Rooi Group, dat in haar eigen woorden ‘diverse soorten vlees in de kuip’ heeft, breidt met de overname van slachthuis Tomassen haar rundvleesverwerkingstak uit. Hiermee beoogt het vleeswerkingsbedrijf niet alleen in de varkensketen, maar ook in de rundvleesketen alles in eigen hand te houden. Afnemers zijn spekkopers, want zij nemen uit oogpunt van duurzaamheid en efficiëntie varkensvlees en rundvlees liefst bij één leverancier af, aldus Van Rooi Group.

Redactie |

Het vleeswerkingsbedrijf voert naar eigen zeggen al de totaalregie in de varkensketen, van boer tot bord, maar zet nu dus ook stappen om deze rol in de rundvleesketen te gaan vervullen. “Nu de slachterij van Mike en Dennis Tomassen tot onze groep toetreedt, hebben we ook binnen de rundvleesketen alles in eigen hand,” licht Marc van Rooi, directeur van het familiebedrijf, toe. Hij vervolgt: “Wij zien dat als een absolute voorwaarde om te voldoen aan onze kernwaarden: eerlijk, betaalbaar, verantwoord en smakelijk.”

65 jaar
De Van Rooi Group, ooit begonnen met de handel in varkens, heeft zich de afgelopen 65 jaar op verschillende manieren ontwikkeld en gespecialiseerd binnen de vleesbranche. Bij Veehandel M.A. Van Rooi aan de Herendijk te Lieshout worden varkens, biggen en zeugen verzameld, gesorteerd en verkocht naar binnen- en buitenland. Bij slachterij Van Rooi Meat in Helmond worden dagelijks ca 11.000 varkens geslacht en bij ProViande Beef & Veal in Someren wordt rund- en kalfsvlees uitgebeend.

Voor de hand liggend
Verantwoordelijk voor de rundvleesketen is Martijn van Rooi, een van de acht opvolgers van broers Marc en Addy van Rooi. Van Rooi Group ziet dit als een belangrijke opdracht, omdat gemerkt wordt dat kopers uit oogpunt van duurzaamheid en efficiëntie varkensvlees en rundvlees liefst bij één leverancier afnemen. Om hier stappen in te zetten is de beenderij al flink uitgebreid waarmee de capaciteit is verhoogd. ProViande is ook begonnen met de verwerking van Nederlandse dubbeldoelkoeien, om klanten te kunnen voorzien van het meest duurzame rundvlees. Het slachten van de runderen werd uitbesteed aan slachthuis Tomassen, ook een familiebedrijf, dat wordt gerund door Mike en Dennis Tomassen. ProViande werkt al jaren samen met de slachterij van de broers, die is opgericht in 1978 en die ze van hun vader hebben overgenomen. ProViande heeft al het grootste aandeel in de loonslachterij van varkens en rund, een overname ‘leek voor de hand liggend’. Ook al omdat beide bedrijven eenzelfde DNA hebben, met ‘de vanzelfsprekende waarden van een familiebedrijf: stabiliteit, continuïteit en betrouwbaarheid’.

Trots
Slachthuis Tomassen gaat dus op in de Van Rooi Group. Het ligt op zeer korte afstand van de rundvleesverwerkingslocatie van ProViande in Someren, dat is praktisch, maar de overname dient zeker ook een strategisch doel. “Met de overname van Tomassen versterken we onze propositie richting de klanten in retail en foodservice, door in de gehele keten zekerheid, kwaliteit, en transparantie te kunnen bieden, zoals we dit ook kunnen bij de varkensketen. Als Van Rooi zijn wij bijzonder verheugd én trots dat wij onze samenwerking naar een nóg hoger niveau kunnen tillen”, aldus Martijn van Rooi.

Dennis en Mike Tomassen blijven verbonden met het slachthuis en ook voor de medewerkers verandert er niets.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops