Picnic Amstelveen.jpg

E-commerce

Vereniging E-Commerce Nederland sluit zich aan bij VGL

DEN HAAG – De Vereniging E-Commerce Nederland (VEN) mag van de leden van de Vereniging Grootwinkelbedrijven in Levensmiddelen (VGL) lid worden. In een extra ledenvergadering hebben de VGL-leden ingestemd met het ondertekenen van een convenant waarin is vastgelegd hoe VEN de e-commerce zal vertegenwoordigen binnen de VGL.

Gerard van Oosbree |

VEN sluit zich hierbij ook automatisch aan bij het Centraal Bureau Levensmiddelhandel (CBL). Beide verenigingen hopen door de samenwerking nog een sterkere foodsector te krijgen.

Vorig jaar september was er nog onenigheid over de algemeen verbindend verklaarde cao levenmiddelenbedrijf. Volgens de vakbonden was die door het algemeen verbindend verklaren ook van toepassing op medewerkers van online supermarkten als Picnic en de aparte online activiteiten van gewone supermarkten. E-commerce Nederland had samen met een aantal leden, waaronder Picnic en Jumbo, vorig jaar een eigen cao afgesloten.

Samen
Volgens de woordvoerder van de VGL zijn de verschillende cao’s onderdeel van de gesprekken geweest. “Belangrijk is dat we binnen de food één blok zijn, maar we hebben nog geen plan van aanpak op het vlak van de cao’s. We gaan dit punt nog samen met de sociale partners bespreken. We moeten samen met de vakbonden optrekken om er voor iedereen het beste uit te halen”, aldus de woordvoerder.

Bron: Levensmiddelenkrant