Fabrikanten

Vion Food tekent overeenkomst met AH

BOXTEL- Vion Food heeft een meerjarige overeenkomst met Albert Heijn gesloten over het varkensvleesconcept Good Farming Star . “Dit is een belangrijke doorbraak voor de diervriendelijkere en duurzamere productie van varkensvlees”, aldus Frans Stortelder COO Pork van Vion Food. 

Marije de Leeuw |

Dankzij de overeenkomst met Albert Heijn, waarbij de vleeswaren zijn betrokken, wordt een veel groter deel van het vlees benut, aldus Vion Food. Hierdoor stijgt het rendement en dalen de kosten per kg product. Deze aanpak maakt het concept volgens het vleesbedrijf voor retailers aantrekkelijk. "Zij kunnen over duurzamer en diervriendelijker varkensvlees beschikken voor een redelijke prijs. Vanaf volgend jaar is Good Farming Star-vlees dagelijks beschikbaar voor meer dan vijf miljoen consumenten", aldus Stortelder. 

Ster
Good Farming Star is volgens Vion Food diervriendelijk en de producten zijn van volledig Nederlandse oorsprong. Good Farming Star voldoet aan het één ster Beter-Leven-Keurmerk van de Dierenbescherming en de criteria van het Varken van Morgen.

 

Bron: Levensmiddelenkrant

stamppotworst_vion.jpg