Neleman oogst.jpg

Fabrikanten

Wijnhuis Neleman gaat samenwerken met wijnhandel LFE

ZUTPHEN – De maker van biologische wijnen Neleman sluit een strategisch partnership met wijnhuis LFE. LFE gaat de verkoop van Neleman-wijnen in de B2B-kanalen op zich nemen om zo het marktaandeel van de biologische wijn te vergroten.

Redactie |

Neleman heeft in Spanje een wijnhuis met eigen wijngaarden en bottelfabriek. “Neleman heeft een missie die steeds urgenter wordt”, vertelt oprichter en eigenaar Derrick Neleman. “Met pesticiden en herbiciden in de wijngaarden gaan we het niet redden op deze planeet. Wij bewijzen al jaren dat het ook niet nodig is. Wij werken samen met de natuur en zorgen in onze wijngaarden en rond ons wijnhuis goed voor bodem en biodiversiteit. Met als resultaat heerlijke kwaliteitswijnen die steeds beter gevonden worden door de wijnliefhebber.”

Algemeen directeur van LFE Marcel Kerkmeester voegt daar aan toe: “We zijn trots dat dit unieke wijnhuis heeft gekozen voor LFE als haar partner. Uiteraard denken we dat met onze sterke positie in de markt Neleman kunnen helpen groeien en daarmee met het vervullen van haar missie. En voor ons past dit prachtige merk helemaal bij onze commerciële ambitie om ons assortiment verder uit te bouwen met sterke merken. Daarnaast is het toevoegen van deze prachtige biologische wijnen een grote stap in het verder invullen van één van de pilaren van ons MVO-beleid, namelijk het verduurzamen van het consumptiemoment.”

LFE heeft voor de supermarkten de distributie van Neleman wijnen al overgenomen. De ander kanalen zoals de vakhandel en horeca komen daar vanaf 1 april bij.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops