9. Senior judges in discussion.JPG Mariëlle Timmermand (recht) tijdens het jureren

Fabrikanten

Winnaars World Alcohol Free Awards bekend

LONDEN – De winnaars van de World Alcohol Free Awards 2024 zijn bekendgemaakt. Onder de winnaars zijn een aantal Nederlandse producenten. Ons land haalde drie gouden, zeven zilveren en zeven bronzen medailles binnen.

In totaal deden meer dan 450 alcoholvrije dranken uit 21 landen mee aan deze competitie. De competitie staat open voor alle producten met een alcoholpercentage 0,5% of minder. De jury kwam eerder deze maand in Londen bijeen om wijnen, sterke dranken, bieren, kombucha’s, aperitieven en cocktails te beoordelen. De dertig juryleden zijn experts op het gebied van alcoholvrij en komen uit de EU, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De jury beoordeelde de dranken blind.

Voor Nederland maakt Mariëlle Timmermans deel uit van de jury: “In het centrum van de alcoholvrije wereld opvallen tussen 450 andere alcoholvrije dranken, en bij een internationale jury, is al een echte prestatie op zich. De lat lag dit jaar echt hoog. Alle medaillewinnaars, ongeacht de kleur, behoren tot de absolute top binnen het alcoholvrije segment. Belangrijk om te vermelden is dat alle alcoholvrije dranken volledig blind werden geproefd om alle dranken zuiver te beoordelen. Opvallend was het aantal dranken in de categorie spirits die het aandurfden om puur beoordeeld te worden, zonder de toevoeging van een mixer. Dat was nog niet zo lang geleden ondenkbaar. In deze categorie zijn dan ook zeker een aantal mooie medailles uitgedeeld.”

Alle winnaars staan op de website van de competitie. Die vind je hier.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops