109-3.jpg

Formules

Wouter Kolk verlaat Ahold Delhaize

ZAANDAM – De ceo van Ahold Delhaize Europe & Indonesia, Wouter Kolk, verlaat aan het einde van het jaar het bedrijf. In 1991 begon Kolk zijn loopbaan bij Ahold als management trainee. Onlangs werd hij gevraagd om zitting te nemen in de Raad van Commissarissen van AkzoNobel. Dat deed hem besluiten om verder te kijken naar andere mogelijkheden.

Redactie |

In de zestien jaar die Kolk bij Ahold werkt, vervult hij diverse functies bij zowel Albert Heijn, Gall & Gall  als Etos. Na een uitstapje als ceo van WE Fashion wordt hij ceo bij Albert Heijn. In oktober 2018 komt hij in het management board van Ahold Delhaize als ceo van Ahold Delhaize Europe & Indonesia.

"Na rijp beraad heb ik besloten Ahold Delhaize te verlaten. Ik heb altijd van dit bedrijf, de mensen en het bedrijf gehouden en ik heb het grootste deel van mijn carrière bij Ahold Delhaize en haar merken doorgebracht, maar ik ben op een punt in mijn carrière gekomen waarop ik het gevoel heb dat ik mijn leiderschap, passie en ervaring ook bij een ander bedrijf tot leven kan brengen”, aldus Kolk over zijn aankondiging.

Frans Muller, president en ceo van Ahold Delhaize zegt: "We zullen Wouter missen als onze collega in de Raad van Bestuur. Zijn enthousiasme voor en gedetailleerde kennis van de business zijn van uitzonderlijke waarde geweest voor ons bedrijf. We zijn blij dat we in 2024 meer tijd hebben om samen een effectieve overgang te plannen en te garanderen."

Bron: Levensmiddelenkrant