1711457990272.jfif Illustratie: Yespers

Fabrikanten

Yespers verhuist naar nieuw pand

DEN HAAG – Producent van ontbijtproducten Yespers gaat per 1 mei verhuizen naar een nieuw pand in Den Haag Zuidwest. Aan de Kerketuinenweg komt dan de Yespers 1e Total Value Fabriek.

Redactie |

‘In onze fabriek gaat het niet alleen over waardebehoud van grondstoffen en circulaire economie, maar vinden mensen die moeite hebben met het vinden van werk een springplank naar betekenisvol werk, dankzij onze Academy. Maar daar begint het natuurlijk pas. We zijn vastberaden om te laten zien dat een inclusief en duurzaam bedrijfsmodel hand in hand gaat met heerlijke producten, een solide verdienmodel en echte ketensamenwerking’, schrijft het bedrijf op haar LinkedIn pagina.

Krasje
Yespers werkt met producten die normaal gesproken niet goed genoeg zijn voor het retailkanaal. In de nieuwe fabriek worden straks appels ‘met een krasje’ volledig verwerkt zodat er niets meer verloren gaat. Die worden gekocht van lokale fruittelers en vervolgens van pit tot steel gebruikt. Door de hele appel te gebruiken zorgt dat voor een breed scala aan eindproducten waardoor de appel in waarde stijgt. Volgens Yespers betaald het bedrijf tot wel drie keer meer dan de meeste inkopers en voegt hiermee waarde toe aan de keten.

Academy
Door het scheidings- en verwerkingsproces is er extra werkgelegenheid in de fabriek. Met Yespers Academy biedt het bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiding en opleiding. Door ze eerst te begeleiden op alle gebieden, met het leren van nieuwe vaardigheden, het vergroten van het zelfvertrouwen en het behalen van certificaten, kunnen ze gaan werken in de fabriek. Uiteindelijke doel is dat de mensen zelfverzekerd de arbeidsmarkt kunnen betreden.

Yespers is een vooruitstrevend bedrijf dat zich inzet voor sociale duurzaamheid binnen de voedingsindustrie. Met een focus op innovatie en verantwoordelijkheid produceert Yespers hoogwaardige voedingsproducten die zowel goed zijn voor mensen als voor de planeet.

Bron: Levensmiddelenkrant