64dd2ed225549.jpg Van links naar rechts: Gabrie Romijn (Voedselbanken Nederland), Rob Rutten (Voedselbanken Nederland), Frans Schneider (Voedselbanken Nederland), Tuncay Özgüner (Zijerveld), Kristel Lammers (Zijerveld), René Nederpelt (Voedselbanken Nederland) - Fotograaf: Ester Overmars.

Fabrikanten

Zijerveld doneert kaas aan voedselbank

BODEGRAVEN - Kaasfabrikant Zijerveld gaat maandelijks Hollandse kaas doneren aan Voedselbanken Nederland. De samenwerking moet de voedselzekerheid bevorderen en de krapte bij de voedselbanken aanpakken. De afgelopen jaren is het aantal mensen dat aanklopt om voedselhulp met 30% gestegen.

Redactie |

“Als grootste kaasaanbieder van Nederland vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goede en gevarieerde voeding. Daarom helpt Zijerveld bij het geven van voedselhulp aan mensen die het financieel even niet redden. Dit doen we door Hollandse kwaliteitskaas beschikbaar te stellen die de voedselbanken aan hun voedselpakketten kunnen toevoegen,” aldus Tuncay Özgüner, ceo Zijerveld, onderdeel van FrieslandCampina.

 “De samenwerking met Zijerveld komt voor ons op een belangrijk moment, de vraag naar voedselondersteuning blijft groeien in Nederland. Het is voor ons een steeds grotere uitdaging om voldoende voedzame producten in te zamelen. Door de donaties van Zijerveld kunnen we meer gezinnen bereiken en hen voorzien van gezonde en voedzame producten. We kijken uit naar de impact die de kaasdonaties zullen hebben op de mensen die wij wekelijks helpen”, aldus René Nederpelt van Voedselbanken Nederland.

Bron: Levensmiddelenkrant