Headerbeeld-Statiegeld-Nederland-1-juni_2_2.jpg Foto: Afvalfonds Verpakkingen

Achtergrond

Afvalfonds Verpakkingen plaatst 2600 extra innamemachines

LEIDSCHENDAM – Het Afvalfonds Verpakkingen, verantwoordelijk voor de inname en recycling van verpakkingen, gaat de komende vijf jaar 2800 extra innamemachines plaatsen. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan de wettelijk doelstelling om 90% van alle plastic drankflessen in te zamelen. Op dit moment worden er nog te weinig kleine PET-drankflesjes ingeleverd.

Redactie |

Er zullen 800 extra statiegeldmachines worden bijgeplaatst in en nabij supermarkten. Op plekken waar veel mensen komen zoals stations, onderwijsinstellingen, winkelcentra en luchthavens komen nog eens 1800 innamemachines. Daarnaast moeten er nog 2800 handmatige innamepunten bijkomen waar consumenten hun statiegeldflessen kunnen inleveren.

Hester Klein Lankhorst, algemeen directeur: “We willen écht een verschil maken. Om een idee te geven wat dit praktisch betekent: een uitbreiding van 2.800 statiegeldmachines betekent dat er ongeveer 100 machines per maand bijkomen. Dat zijn er vanaf nu 30 maanden lang zo’n 5 per werkdag. Inclusief voorbereiding, installatie en het opzetten van beheer en logistiek. Voor alle betrokken partijen een mooie, maar ook flinke klus.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops