AH: Nederlanders houden van zachte eitjes

ZAANDAM - Nederlanders houden van lekker eten met Pasen. Ontbijt, diner en vooral eitjes zijn daarbij populair, blijkt uit onderzoek van Albert Heijn. Een zacht ei heeft daarbij uitdrukkelijk de voorkeur.

Redactie |

De meeste Nederlanders (75 procent) vieren Pasen, vooral in gezins- of familieverband. Er wordt uitgepakt met een paasontbijt, paasdiner en paasbrunch. Eieren (59 procent), paasstol (55 procent) en chocolade paaseitjes (53 procent) hebben de hoogste X-factor. De eitjes - 3,5 gemiddeld per persoon met Pasen - moet van 49 procent van de ondervraagden liefst zachtgekookt zijn.

Frans Bauer
Om van Pasen een feest te maken, zegt bijna de helft van alle paasvierders inspiratie te kunnen gebruiken, vooral op het gebied van paasrecepten (41 procent).Voor 3 miljoen Nederlanders is Allerhande daarbij een belangrijke inspiratiebron, op de voet gevolgd door internet en de supermarkt. Een aantal BN'ers lijkt helemaal geen inspiratie nodig te hebben; Nederland verwacht dat zij van Pasen echt een feest weten te maken. Frans Bauer staat hierbij hoog genoteerd.

kien
Het onderzoek naar de wijze waarop Nederland Pasen viert, is in opdracht van Albert Heijn uitgevoerd door onderzoeksbureau kien onder 566 Nederlanders vanaf 21 jaar die Pasen vieren. De onderzoeksresultaten zijn representatief voor Nederland op basis van leeftijd, geslacht, gezinssituatie, arbeidsparticipatie en opleiding.

Bron: Levensmiddelenkrant.nl

pasen_konijntjes-a840x630.jpg