leefstijltips.png

Onderzoek

AH: Nederlanders vaker op zoek naar tips gezonde leefstijl

ZAANDAM – Er is meer behoefte aan tips en inspiratie voor een gezondere leefstijl. Dat blijkt uit een analyse van het online zoekgedrag van Nederland, zo meldt Albert Heijn. Er zijn jaarlijks in Nederland maar liefst 1,2 miljoen zoekopdrachten in Google die gerelateerd zijn aan leefstijl. Dat aantal neemt toe.

Redactie |

Uit de analyse van Albert Heijn blijkt dat de supermarktketen een populaire bron is. Het organisch marktaandeel op zoekgedrag naar dieet en eetpatronen steeg het afgelopen jaar van 6% naar 17,5%. De supermarkt staat daarmee op de tweede plek in de ranglijst. Op nummer één staat het Voedingscentrum. 

Zoektermen
De meest gezochte termen in deze categorie waren in 2023 ‘vegan eten’, 'keto dieet’ en ‘glutenvrij dieet’. Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, reageert op de resultaten van de analyse. “Iedereen werkt graag op zijn eigen manier aan een gezondere leefstijl. Daarom bieden we een heel gevarieerd aanbod aan informatie en inspiratie over bijvoorbeeld eten, ontspannen of bewegen. Precies op de onderwerpen die onze klanten belangrijk vinden. Ik vind het heel mooi dat we als Albert Heijn zo kunnen bijdragen aan een gezondere samenleving.”

Bron: Levensmiddelenkrant