wittekippen.jpg

Formules

AH brengt eieren onder in Beter voor Natuur & Boer programma

ZAANDAM – Dit najaar hoopt Albert Heijn de eerste eieren uit het Beter voor Natuur & Boer programma in de winkel te hebben liggen. De supermarktketen gaat voor de eieren samenwerken met legpluimveehouderijen. Met deze boeren worden afspraken gemaakt over een langdurige samenwerking, verdienmodel en dierenwelzijn.

Redactie |

“Al jaren werken wij samen met partners en leggen we samen de lat hoog als het gaat om duurzaamheid en samenwerking in de keten. Voor de extra inspanningen die daarvoor nodig zijn, betalen wij de boeren en telers extra. Dat biedt hen zekerheid en continuïteit zodat ze kunnen investeren in hun bedrijven en zo verdient iedereen in de keten een gezonde boterham, nu en in de toekomst. Ik ben blij dat we nu ook met legpluimveehouders toegaan naar deze samenwerking”, legt Constantijn Ninck Blok, directeur logistiek & keten bij Albert Heijn, uit.

Boeren in het programma krijgen een minimaal gegarandeerd inkomen met het afgesproken verdienmodel. Albert Heijn betaald ook alle investeringen die door de boeren worden gedaan voor verduurzaming.

Bron: Levensmiddelenkrant