ZAANDAM – Albert Heijn gaat de consument een handje helpen om de aanbevolen groenteconsumptie van 2,5 ons per dag en de twee stuks fruit op een dag te halen. De marktleider introduceert daarvoor verschillende groente- en fruitproducten.
Verse groente- en fruitspreads van bijvoorbeeld doperwten en aardbeien. Of pasta en rijst gemaakt van 100 procent groente en nieuwe wok- en roerbakgroente combinaties. Zo is het voor consumenten nog makkelijker om iedere dag extra groente en fruit binnen te krijgen. Door met de lunch bijvoorbeeld doperwtenspread op de boterham te smeren, en in een Italiaans gerecht pasta te vervangen door courgette spaghetti.
Spreads
De nieuwe spreads zijn gemaakt van verse groente en fruit. Er zijn geen suiker, geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen aan toegevoegd, zo zegt Albert Heijn. De spreads zijn vervaardigd zonder verhitting en klanten kunnen kiezen uit de volgende smaken: Vijf groentespreads; wortel, pompoen, rode biet en de combinaties bloemkool-paddenstoel en doperwten-munt. Vier fruitspreads; aardbei, framboos, bosvruchten en tropische mix. Deze producten liggen in het koelversvak vlakbij de sla en rauwkost.
Wokken
Het assortiment wokgroenten wordt ook uitgebreid met zeven nieuwe AH Excellent wok- en roerbakgroente pakketjes. Ter vervanging van pasta en rijst introduceert AH rijst gemaakt van verse bloemkool, tagliatelle van wortel en spaghetti gemaakt van courgette.
De verse wok- en roerbakgroenten en pasta en rijst in groentevorm worden bij leverancier Koninklijke Vezet gesneden, gewassen en verpakt.
Bron: Levensmiddelenkrant