deforestation-2833688_1920.jpg

Formules

AH test informatiesysteem tegen ontbossing

ZAANDAM – Albert Heijn is door de Europese Commissie geselecteerd om het nieuwe EU Deforestation Regulation (EUDR) Informatiesysteem te testen. Met dit informatiesysteem wil de EC ontbossing en bosdegradatie tegengaan. De supermarktketen zegt trots te zijn dat ze op deze manier kunnen bijdragen aan een beter klimaat.

Redactie |

Het EUDR-informatiesysteem is een gevolg van de nieuwe Europese wetgeving rondom het produceren van ontbossingsvrije producten. Deze wetgeving garandeert dat vanaf eind 2024 alle producten op de Europese markt niet afkomstig zijn van ontbost land en niet hebben bijgedragen aan bosdegradatie. De nieuwe regels zijn vastgelegd in de Verordening ontbossingsvrije producten van het EUDR.

Samenwerken
Om dit te realiseren moet de hele toeleveringsketen samenwerken en data over de herkomst en teeltmethode van verschillende grondstoffen transparant met elkaar delen. Het nieuwe informatiesysteem moet het indienen van de zogenaamde Due Diligence-verklaringen makkelijker maken.

Albert Heijn zal het nieuwe informatiesysteem de komende periode testen. De supermarktketen geeft aan: “Bij Albert Heijn staat klimaat hoog op de agenda. Zo zetten wij ons op diverse manieren in om ketens te realiseren die 100% ontbossings- en conversievrij zijn. Trots dat we kunnen bijdragen aan het testen van het nieuwe informatiesysteem.”

Bron: Levensmiddelenkrant