ZAANDAM - Ahold Delhaize introduceert de ‘Healthy Future Academy’. Dit vernieuwende leerprogramma is ontwikkeld om medewerkers te voorzien van de juiste kennis, praktische vaardigheden en het nodige vertrouwen om gezondheid en duurzaamheid actief te verweven in hun dagelijkse werkzaamheden.
Het e-learningprogramma bevat meer dan twintig interactieve korte lessen die deelnemers meenemen op een reis van boerderij tot bord, terwijl de belangrijkste fasen van de waardeketen van Ahold Delhaize worden gevolgd. Thema’s die voorbijkomen zijn: klimaatverandering en gezondheid van de planeet, natuur en biodiversiteit, circulariteit, partnerschappen met leveranciers en collega’s, voedselverspilling en gezondere keuzes voor klanten. Medewerkers kunnen het geleerde effectief toepassen dankzij modules gericht op specifieke functies en praktijkgerichte casestudy’s.
Werkplezier
Uit een recent intern onderzoek blijkt dat 80% van de respondenten het belangrijk vindt dat het bedrijf actie onderneemt om duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken. Dit hangt zelfs samen met hun werkplezier. En hoewel naar eigen zeggen gezondheid en duurzaamheid al lang onderdeel zijn van de bredere bedrijfsstrategie en financiële planning van Ahold Delhaize, hebben medewerkers behoefte aan meer kennis en praktische hulpmiddelen om de toezeggingen van het bedrijf in hun dagelijkse werk te vertalen. Om deze reden is de ‘Healthy Future Academy’ opgericht.
Lange termijn
Dit programma is toegankelijk voor alle functies en regio’s, en biedt alle collega’s de mogelijkheid hun vaardigheden te versterken. “De ‘Healthy Future Academy’ stelt collega’s in staat te leren hoe hun functie bijdraagt aan een collectieve ambitie. Samen zijn we beter in staat om gezondere en duurzamere keuzes voor iedereen gemakkelijk en betaalbaar te maken. Ik kijk er vooral naar uit om te zien op welke manieren het geleerde zal worden omgezet in grote en kleine acties die tastbare vooruitgang stimuleren en waarde op lange termijn creëren”, aldus Alex Holt, cso bij Ahold Delhaize.
Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.