restovanharte.jpg

Formules

Albert Heijn en Resto VanHarte samen tegen eenzaamheid

ZAANDAM – In de Week tegen Eenzaamheid organiseren Albert Heijn en Resto VanHarte verbindende buurtdiners. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om aandacht te geven aan eenzaamheid. Dit vindt plaats van 28 september tot 4 oktober. Albert Heijn sponsort de boodschappen voor de ontmoetingsdiners die bij het restaurant worden gehouden. Tevens kunnen deelnemers aanschuiven bij vijf 'mini-Resto’s' en kennismaken met het Resto VanHarte-initiatief.

Redactie |

Directeur marketing en communicatie bij Albert Heijn Johan van der Zanden, vertelt: "Albert Heijn zet zich in voor een gezonder, duurzamer en socialer Nederland. Samen met Resto VanHarte maken we diners mogelijk voor mensen die zich eenzaam voelen. Samen eten zorgt namelijk voor meer aandacht voor het eten én voor elkaar. Albert Heijn nodigt klanten heel graag uit om gezellig aan te schuiven. We brengen buurtgenoten met elkaar in contact zodat ze hun sociale netwerk kunnen uitbreiden en samen kunnen genieten van eten."  

Aanpak eenzaamheid
Het platform ‘Voor elkaar’ van de supermarkt en vier maatschappelijke partners zet zich in om samen beter eten bereikbaar te maken. Een van die partners is Resto VanHarte, dat zich hard maakt om in Nederland de eenzaamheid aan te pakken en culturen te verbinden.
In totaal vinden er 40 ontmoetingsdiners plaats, verspreid over heel Nederland. De boodschappen worden door de supermarktketen gesponsord. De recepten van de driegangenmenu’s komen uit Allerhande.
 
Dinerbonnen
Albert Heijn deelt daarnaast dinerbonnen uit aan klanten in bijna 100 winkels in de buurt van Resto-locaties, om samen met buurtgenoten gratis te kunnen eten. Het platform wil met de bonnen het initiatief laagdrempelig maken. Klanten die de actie willen ondersteunen, kunnen hun AH Miles doneren.    
De mini-Resto's, waar klanten kunnen aanschuiven in de Week tegen Eenzaamheid, vinden plaats gedurende 3 dagen in 5 AH-winkels, in Rotterdam, Nootdorp, Tilburg, Utrecht en Leiden tussen 10.00 en 18.00 uur.

Bron: Levensmiddelenkrant