Visual.jpg.jpg Visual: Jacob-Jan Oostwoud, 3D Line-Design

Ondernemers

Aldeboarn blij met opening nieuwe dorpswinkel By de Toer

ALDEBOARN – Donderdag 12 oktober heet de nieuwe dorpswinkel in het Friese Aldeboarn zijn klanten ’wolkom’. De dorpsbewoners kunnen vanaf dat moment weer terecht voor hun boodschappen in de buurt. De winkel wordt gerund door vrijwilligers.

Redactie |

De sluiting van supermarkt Centerrr was voor een aantal bewoners de aanleiding om zich in te zetten voor een nieuwe winkelvoorziening. De coöperatie dorpswinkel ‘By de Toer’ U.A.

Kernwaarden
De dorpswinkel wil waarde toevoegen aan de leefbaarheid van het dorp en de omgeving. De winkel is het resultaat van de gezamenlijke bijdrage die via werkgroepen, activiteiten en ledenbijeenkomsten wordt gerealiseerd. Gezamenlijk ‘de schouders eronder zetten’ zit in het DNA van de inwoners van Aldeboarn, aldus de statuten. Zij kunnen lid worden van de coöperatie.

Ontmoetingsplaats
De coöperatie is van mening dat leefbaarheid een doelstelling is, voor alle generaties. De winkel heeft hierin een belangrijke plek, omdat mensen elkaar hier ook ontmoeten.  

Duurzaam in de regio
Moeten de aardbeien buiten het seizoen wel in Egypte worden gekocht, of maken we andere keuzes? Dit is een afweging die de coöperatie vindt passen in het kader van de belangen van de leveranciers, producenten en agrariërs in de regio.

Bron: Levensmiddelenkrant

 

Lees meer over: