ALDI_SUED_Frischetheke.jpg De vernieuwde toonbank met biologische worst- en kaasspecialiteiten.

Formules

Aldi gaat voor welzijn van dieren

ESSEN – Aldi Süd mag zichzelf pionier op het gebied van dierenwelzijn noemen onder de discountsupermarkten. De formule biedt vanaf deze maand uitsluitend worstartikelen aan die voorzien zijn van het hoogst haalbare dierenwelzijnskeurmerk. De Duitse discounter voert de wijziging door in alle 2000 vestigingen van Aldi Süd.

Yentl Bocxe Strik |

Aldi Süd biedt de worstproducten met het keurmerk ‘Haltungsform 4’ samen met tal van biologische kaasspecialiteiten aan in een nieuw vormgegeven toonbank in de koelvitrine. “Van biologische bergkaas met hooimelk tot biologische salami, er is een verscheidenheid aan verse producten voor elke smaak”, aldus de discounter. “Aldi Süd is de eerste discounter die uitsluitend worstproducten van de hoogste kwaliteit aanbiedt in de vers-toonbank. Daarmee houden we onze belofte om klanten op lange termijn goede kwaliteit tegen de beste prijs te bieden”, zegt Erik Döbele, managing director Buying & CI.

Haltungsformen
Het Duitse systeem is vergelijkbaar met het Nederlandse Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. De methode maakt het voor de consument gemakkelijk inzichtelijk onder wat voor omstandigheden het dier heeft geleefd. De Haltungsform kent vier niveaus; van Haltungsform 1 – hierbij voldoen de leefomstandigheden van de dieren enkel aan de wettelijk gestelde eisen – tot Haltungsform 4, waar de dieren afkomstig zijn van biologische bedrijven.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.